OPENS2019

Registracije za FundCon 2019 su otvorene!

09/06/19
Registracije za FundCon 2019 su otvorene!

Imaš li misiju? Suočavaš li se sa velikim izazovima? Da li si ti predstavnik organizacije civilnog društva sa akcentom na omladinske i organizacije za mlade? Ukoliko si možda predstavnik kancelarije, ustanove i institucije koja radi sa mladima ili čak vlasnik malog ili srednjeg preduzeća, i predstavnik kompanije koje društveno odgovorno posluje, onda STANI. Naredna tri minuta moglo bi da ti promeni život.

Predstavljamo vam jedini fundraising kongres ovog tipa u Srbiji – FundCon!

Agenda kongresa dizajnirana je tako da odgovori na potrebe civilnog sektora, podstakne diskusije i pruži različite uglove posmatranja teme održivosti.

  • Prvi dan Kongresa posvećen je marketing strategijama:
    Kako doći do veće vidljivosti; kako se približiti ciljnoj grupi; kako ostvariti veći uticaj u društvu? Svet digitalnog marketinga omogućio je i manjim budžetima priliku da zasijaju, a na nama je da naučimo kako da tu šansu dobro iskoristimo i kako da sadržaj koji stvaramo bude bolje upakovan ka krajnjim korisnicima.
  • Drugi dan Kongresa rezervisan je za fandrejzing:
    Kako doći do donatora; kako napraviti kampanju i uključiti veći broj interesnih grupa; kako se profilisati kao organizacija i ponuditi svoju ekspertizu? Danas i nije teško doći do sastanka ili kontakta, ali je teško izdvojiti se u moru sličnih. Iz ugla najvećih donatora u Srbiji, ideja je da učimo kako da istaknemo ono što može biti najkorisnije.
  • Treći dan posvećujemo ljudskim resursima:
    Kako regrutovati ljude; kako izgraditi tim; kako koristiti open source platforme za učenje; a kako ulagati u ljude; kako kreirati motivišuću atmosferu za rad? Nije slučajno da velike kompanije, za čija se radna mesta ljudi bore, sve više vremena posvećuju i zdravlju zaposlenih, slobodnom vremenu, kreativnom razvoju, ali se čini da jeste tajna kako takav ekosistem postići i još važnije, održati. Ili je bila tajna, do ovog Kongresa.

Dakle, pokrećemo arenu. Tokom tri septembarska dana, po prvi put u Novom Sadu okupljamo ljude od Dublina odakle nam dolaze predavači LinkedINa, preko dve UNove agencije (UNIDO i UNICEF) do giganata od koji možemo da učimo poput CocaCole, VIP-a, Smart Kolektiva, Execoma, Catalysta i niza drugih.

Vodićemo vas kroz niz radionica, masterklasova, sesija, panela i resurs kafea, ali uz kafu i kolače.

Održivost i stabilan rast i razvoj najčešće su predstavljeni kao (ne)moguća misija svake organizacije (i ne samo organizacije). U toj misiji, finansije, na koje se najčešće pomisli, nisu jedini činilac. Odgovarajući na potrebe koje su se javile tokom realizacije OPENS programa, i bliskog rada sa omladinskim i organizacijama za mlade, mi smo pronašli svoju dodatnu misiju i odgovor – OPENS FundCon.

REGISTRUJ SE

Prvi nacionalni fandrejzing kongres održan je 14.12.2019. u Novom Sadu. Bio je to jednodnevni kongres na kom su učesnici iz cele Srbije imali priliku da dobiju informacije o različitim donatorima i fondovima u Srbiji i regionu, steknu nova znanja na radionicama o različitim načinima prikupljanja sredstava i kako da vode marketing kampanje na društvenim mrežama. Na kongresu je učestvovalo preko 130 predstavnika organizacija civilnog društva, kancelarija za mlade i ustanova / institucija za mlade, a kako je izgledala prošla godina, možeš pogledati OVDE.

Slične vesti

ZAVRŠEN DRUGI OPENS FUNDCON

ZAVRŠEN DRUGI OPENS FUNDCON

Pronašli smo ultimativnog fandrejzera Završen je drugi po redu fandrejzing kongres – OPENS FundCon pod sloganom „(NE)MOGUĆA MISIJA“. I ove godine Kongres je okupio društveno odgovorne kompanije, fondacije, ambasade, predstavnike EU fondova i organizacije civilnog društva. “Mi kao organizacija za mlade razumemo kako možemo iz zajednice biti podrška za mlade, a uloga OPENS-a jesu ta […]
PROČITAJ VIŠE
Otvoren FundCon – održivost kao  (ne)moguća misija

Otvoren FundCon – održivost kao (ne)moguća misija

Drugi nacionalni fandrejzing kongres – FundCon, otvoren je u novosadskom Master Centru predavanjem LinkedIna. Reč je o trodnevnom kongresu koji za istim stolom okuplja društveno odgovorne kompanije, fondacije, ambasade, kao i samu državu zajedno sa organizacijama civilnog sektora. Ove godine predavanja su podeljena na tri dela. Prvi dan Kongresa posvećen je marketing strategijama. “Mi kao […]
PROČITAJ VIŠE
Volontiraj na FundCon-u: uči od Coca-Cole, VIP-a, UN-a ili LinkedIN-a

Volontiraj na FundCon-u: uči od Coca-Cole, VIP-a, UN-a ili LinkedIN-a

Prošle godine postavili smo jedan presedan. Imali smo najveći broj volontera na jednog konferenciji u (ne)mogućim uslovima i najvećoj mećavi. Želimo da to sada postane tradicija (mada ne i ovaj deo sa mećavom, pogtovo ne u septembru), pa ponovo otvaramo vrata prvim mestima ključnim znanjima u fandrejzing svetu. Dakle, ukoliko misliš da bi bio dobar […]
PROČITAJ VIŠE