OPENS2019

STARTAPUJ SE 2.0 I FUNDCON 2 PREDSTAVLJENI
NA FORUMU ZAPOŠLJAVANJA MLADIH

03/01/19
STARTAPUJ SE 2.0 I FUNDCON 2 PREDSTAVLJENI </br> NA FORUMU ZAPOŠLJAVANJA MLADIH

U zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu 28.02.2019. održan je prvi Forum zapošljavanja mladih, kao završna aktivnost projekta koji je od prošle godine sprovodio Evropski omladinski centar Vojvodine.

Kroz više panela i interaktivnih radionica preko 120 mladih imalo je priliku da se upoznaju sa tržištom rada i prilikama za zapošljavanje mladih. Na jednom od panela, predstavljen je i OPENS, a posebno programe Startapuj se 2.0 i Fundcon 2019.

Koordinator OPENSa Vukašin Grozdanović, učestvujući u panelu Jačanje partnerstava za podsticanje zapošljivosti mladih, rekao je da se OPENS ne bavi direktno temom zapošljavanja mladih, već na zapošljivosti mladih radi zajedno sa svojim partnerima – 42 omladinske i organizacije za mlade koje se na različite načine bave problemima i izazovima koje imaju mladi.

“Pitanje je koliko mi možemo sistemski da utičemo na to da povećavamo zapošljivost mladih. Voljni smo da učestvujemo u promeni i tome razgovaramo. Definitivno smo to prepoznali kao potrebu i tako smo i došli do programa kao što su Startapuj se i FundCon koji u najvećoj meri promovišu pozitivne primere i uče mlade kako da pokrenu svoj posao ili nauče stvari koje će im pomoći pri zapošljavanju”, objašnjava Grozdanović.

Forum se održava sa ciljem da mladi od 18 do 30 godina upoznaju sa osnovama pokretanja sopstvenog posla kao i da saznaju korisne trikove vezane za procese regrutacije i selekcije kandidata pri prijavi za posao. Reč je o projektu koji, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, sprovodi Evropski omladinski centar Vojvodine.

Slične vesti

ZAVRŠEN DRUGI OPENS FUNDCON

ZAVRŠEN DRUGI OPENS FUNDCON

Pronašli smo ultimativnog fandrejzera Završen je drugi po redu fandrejzing kongres – OPENS FundCon pod sloganom „(NE)MOGUĆA MISIJA“. I ove godine Kongres je okupio društveno odgovorne kompanije, fondacije, ambasade, predstavnike EU fondova i organizacije civilnog društva. “Mi kao organizacija za mlade razumemo kako možemo iz zajednice biti podrška za mlade, a uloga OPENS-a jesu ta […]
PROČITAJ VIŠE
Otvoren FundCon – održivost kao  (ne)moguća misija

Otvoren FundCon – održivost kao (ne)moguća misija

Drugi nacionalni fandrejzing kongres – FundCon, otvoren je u novosadskom Master Centru predavanjem LinkedIna. Reč je o trodnevnom kongresu koji za istim stolom okuplja društveno odgovorne kompanije, fondacije, ambasade, kao i samu državu zajedno sa organizacijama civilnog sektora. Ove godine predavanja su podeljena na tri dela. Prvi dan Kongresa posvećen je marketing strategijama. “Mi kao […]
PROČITAJ VIŠE
Volontiraj na FundCon-u: uči od Coca-Cole, VIP-a, UN-a ili LinkedIN-a

Volontiraj na FundCon-u: uči od Coca-Cole, VIP-a, UN-a ili LinkedIN-a

Prošle godine postavili smo jedan presedan. Imali smo najveći broj volontera na jednog konferenciji u (ne)mogućim uslovima i najvećoj mećavi. Želimo da to sada postane tradicija (mada ne i ovaj deo sa mećavom, pogtovo ne u septembru), pa ponovo otvaramo vrata prvim mestima ključnim znanjima u fandrejzing svetu. Dakle, ukoliko misliš da bi bio dobar […]
PROČITAJ VIŠE